Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En fotgängare omkom i Helsingborg efter att ha blivit påkörd av en bil.
I Kristianstad hittades tomhylsor efter larm om skottlossning.
Publicerad 31 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 02.30-tiden fick polisen in samtal om något som lät som skottlossning i Kristianstad. På platsen hittades tomhylsor men ingen skadad person.

Annons

En ung man har konstaterats död efter att ha blivit påkörd av en bilist på Drottninggatan i Helsingborg, meddelar polisen.

Gatan, som löper längsmed vattnet norrut från centrala Helsingborg, stängdes av i båda riktningar efter olyckan.

Vid 01-tiden hade den påkörande bilen bärgats och avspärrningarna hävts. (TT)

Räddningstjänsten larmades ut ett industriområde i Anderslöv vid 03-tiden där någon form av grävmaskin brann. Enligt SOS Alarms händelseinformation fanns det ingen spridningsrisk och branden ska ha släckts snabbt.

Polisen misstänker dock att branden kan ha varit anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

Förra året bokades 32 miljoner resor med tågbolaget SJ, vilket är en ökning med 1,5 miljoner. Trenden fortsatte under årets första kvartal, då resorna ökade med åtta procent jämfört med motsvarande period 2018, enligt SJ:s egen rapport som citeras av Dagens Nyheter.

Sämre går det för flygbolagen. På statliga Swedavia, som driver Sveriges största flygplatser, såg man en minskining i antalet landningar med två procent förra året. Mellan januari och april i år minskade flygresorna med fem procent. (TT)

Världen

Tiotusentals demonstranter samlades sent på torsdagen utanför militärhögkvarteret i Sudans huvudstad Khartum. Målet är att förmå det styrande militärrådet att frånsäga sig makten.

Annons

Protesten kommer efter två dagars storstrejk, som oppositionen initierat efter att samtalen on landets framtida styre strandat.

Tidigare under kvällen stängde militärrådet ner mediebolaget al-Jaziras kontor i Khartum, och drog tillbaka journalisternas arbetstillstånd. (TT)

En polisman har avlidit i samband med en biljakt i Cadiz i södra Spanien.

Polismannen jagade en fransk personbil som transporterade hasch. Han färdades på en motorcykel och kolliderade med en lastbil, enligt spanska medier.

Närheten till Marocko, en av de största producenterna av hasch i världen, har gjort Andalusien till en välkänd knytpunkt för drogsmuggling. Myndigheterna har trappat upp kampen mot smugglingen, som enligt polisen kan ske mitt under dagen vid Spaniens stränder. Vid flera tillfällen har poliser blivit attackerade när de ingripit. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons