Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En man har avlidit efter en allvarlig trafikolycka utanför Brösarp under natten.

I Bromölla arbetade räddningstjänsten med att släcka brand i en bilverkstad.

Skåne

Singelolyckan inträffade vid 01-tiden. En bil körde in i ett brofundament av okänd anledning och föraren skadades allvarligt. Senare meddelade polisen att mannen, som var i 35-årsåldern, avlidit av sina skador.

Strax innan midnatt uppgav räddningstjänsten att brandspridningen i en bilverkstad i Bromölla var under kontroll. Branden startade under torsdagskvällen i en bil och spred sig upp till taket. Räddningstjänsten fick bryta upp delar av taket för att kunna släcka.

En lastbilschaufför i Åstorp, som låg och sov i sin bil, blev i natt rånad av en okänd person. Denne ska ha skurit upp lastbilens kapell och kommit åt en pall med godis. När chauffören ska ha konfronterat personen ska han blivit hotad med kniv och fråntagen sin mobil. Polisen, som fick kännedom om händelsen vid 05-tiden, har skrivit en anmälan om rån.

Sverige

En företrädare för en gymnasieskola i Småland åtalas vid Växjö tingsrätt för grovt egenmäktigt förfarande efter att ha tagit källskyddat material från en reporter vid Sveriges Radio, skriver Smålandsposten.

– Brottet är grovt eftersom målsäganden hade handlingarna i sin omedelbara besittning samt med hänsyn till att en del av informationen omfattats av källskydd, säger åklagare Jonny Philipsson till tidningen. (TT)

Världen

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen tror att det antagligen kommer att tillkomma nya namn i kampen om posten som ny EU-kommissionsordförande.

Trots intensiva förhandlingar in i det sista fanns egentligen aldrig någon möjlighet att enas vid midsommarens toppmöte i Bryssel.

De förhandsutpekade toppkandidaterna Manfred Weber, Frans Timmermans och Margrethe Vestager är fortfarande med i spelet, enligt statsminister Stefan Löfven. (TT)

USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA stoppar amerikanska flygbolag från att flyga över havet i Iranskt luftrum i Hormuzsundet och Omanviken.

Redan före beslutet hade United Airlines dragit in sin linje mellan New York-flygplatsen Newark och indiska Bombay.

Orsaken är de ökade spänningarna mellan USA och Iran sedan Iran skjutit ned en amerikansk drönare. Enligt FAA så befann sig närmaste trafikflygplan omkring 45 sjömil från platsen, motsvarande drygt 80 kilometer, vid tillfället.

"Det var ett flertal civila flygplan i området vid tidpunkten för genskjutningen", skriver myndigheten i ett uttalande, som ser en ökad risk för att felberäkningar eller misstag vid identifieringar. (TT)