unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
I Halland misstänks en bilist ha kört på en kvinna med flit.
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En kille i tonåren blev utsatt för ett rån i Lund vid 02-tiden på onsdagen. Enligt polisen ska två okända gärningspersoner ha hotat honom med kniv och bland annat tvingat till sig hans ryggsäck. Ingen misstänkt har gripits.

I Malmö ska en man blivit rånad vid en fotbollsplan av två personer, sent på tisdagskvällen. Mannen ska ha blivit avtvingad en väska med en mobiltelefon i.

Sverige

En kvinna i Falkenbergs kommun blev strax efter midnatt påkörd av en bil, vilket misstänks vara en medveten handling, skriver polisen på sin sajt.

Kvinnan fördes till sjukhus med befarad fraktur på ena benet.

Föraren av bilen har gripits, misstänkt för grov misshandel och för att ha kört bilen påverkad.

– Det tog inte lång tid att hitta honom och bilen i närområdet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till GT. (TT)

Den brand som på tisdagskvällen bröt ut på Åkerboskolan i Löttorp på Öland är under kontroll, meddelar räddningstjänsten vid 02-tiden.

Stora delar av skolan skadades i branden, men räddningstjänsten begränsade tidigt spridningsrisken, bland annat med hjälp av en grävmaskin. Eftersläckningsarbetet beräknas pågå under större delen av onsdagen.

Brandorsaken är enligt rektorn Eva-Lena Lindster-Norberg att blixten slog ner i taket på högstadieskolan.

– Det orsakade en kraftig rökutveckling och sedan började det brinna ordentligt, säger hon till Barometern.

Skolan har omkring 175 elever. (TT)

Världen

Det kraftiga ovädret Krosa är på väg mot Japan, i samband med att miljontals japaner återvänder efter den traditionella sommarledigheten obon.

Många flyg har ställts in, liksom höghastighetståg mellan Osaka och andra städer i landets sydvästra delar.

Krosa väntas nå ön Shikoku i sydväst i morgon innan den rör sig över västra japan, med risk för översvämningar och jordskred till följd av häftiga regn och vindbyar på 40 meter på sekund. (TT)

Två av USA:s flottas fartyg, landstigningsfartyget USS Green Bay och robotkryssaren USS Lake Erie, stoppas från att besöka Hongkong som planerat.

– Kinesiska regeringen har nekat vår begäran, säger Nate Christensen, biträdande talesperson för USA:s stillahavsflotta.

Det är oklart varför Kina säger nej, men Peking har tidigare krävt att diplomater från USA slutar att lägga sig i Hongkongs affärer, i samband med protesterna i staden. (TT)