Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
Publicerad 1 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 23-tiden kom ett larm om en trafikolycka med en motorcykel på Hästgatan i Tomelilla. Väl framme kunde räddningstjänsten konstatera att det rörde sig om en moped som kört i vält. Vad som hänt är oklart, inga personer fanns kvar på platsen efter olyckan.

Räddningstjänsten larmades om en brand på en balkong i ett lägenhetshus i Trelleborg, strax före klockan 03 på söndagen. Där ska det ha brunnit i trätrallen, men boende ska ha släckt branden på egen hand. Räddningstjänsten hjälpte dock till med att vädra ut lite rök.

Två personbilar brann under natten vid Södergatsviadukten i Helsingborg, och ytterligare två bilar har fått skador, uppger polisen. Det är oklart om det finns några misstankar om brott i samband med branden.

Sverige

Två personer har skadats i en singelolycka i Åmål, sedan en personbil kört av vägen.

– De verkar vara illa skadade, medvetslösa, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom 03.05 och personerna hade vid 04-tiden ännu inte förts till sjukhus.

– De håller på att jobba för att få ut dem, säger Josarp.

Det är oklart vad som orsakade olyckan. (TT)

Två olyckor har inträffat i Västerås, där det har förekommit illegala gatulopp under lördagskvällen.

– Det är en bil som åkt av vägen och en person som är påkörd. Men den avåkande bilen och den påkörda personen är nog två separata incidenter, säger Johan Lindén vid polisen.

Olyckorna har inträffat i närheten av varandra.

– Det har gått fort. Det har varit lopp i närheten. Vi vet inte om det är någon som har fått blodad tand, men det var inte under ett pågående lopp (som olyckorna inträffade) som vi förstår, säger Lindén.

Den påkörda personen har förts med ambulans till sjukhus, antagligen med brutet ben. (TT)

Världen

Minst fem personer har dödats och över tjugo personer har skadats i skjutningar i Texasstäderna Odessa och Midland, rapporterar CNN. Flera poliser ska finnas bland dem som har skottskadats.

Odessas polischef Michael Gerke säger vid en presskonferens att en misstänkt gärningsman i 30-årsåldern har skjutits till döds vid ett polisingripande.

Minst två olika bilar användes vid skjutningarna, den ena en stulen postbil.

Skjutningarna ska ha börjat i Midland som ligger cirka tre mil från Odessa i västra Texas. Polisen tror att det började med att den misstänkte skytten stoppades vid en trafikkontroll. Han avlossade skott mot polisen som hade stoppat honom och körde sedan i väg längs väg 191 från Midland till Odessa och sköt mot andra fordon. (TT)

Tulltjänstemän i Franska Guyana har snärjt en polsk medborgare som försökte smuggla närmare 100 fridlysta tarantellaspindlar från det franska departementet i nordöstra Sydamerika.

Mannen ska ha burit en väska innehållande 38 vuxna tarantlar, omkring 50 yngre spindlar samt dussintals äggfyllda kokonger när han den 25 augusti omhändertogs på flygplatsen i huvudstaden Cayenne. Spindlarna var packade i små plastflaskor som hade gömts bland det övriga bagaget.

Enligt tulltjänstemän var mannens förklaring att han "brinner för insekter". Spindlar är dock inte insekter, utan klassificeras som spindeldjur. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.