Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt brandbombsattentat i Malmö. Bilbränder i Tomelilla och Veberöd.

Rattfylleri utanför Kristianstad.

Skåne

Polis och räddningstjänst i Malmö larmades strax före klockan 03 om ett misstänkt brandbombsattentat i närheten av Skånes universitetssjukhus.

Enligt Sydsvenskan har någon kastat in flaskor med brännbar vätska, så kallade molotovcocktails, på nedersta våningen av ett flerfamiljshus som har vårdlokaler i bottenplanet. Branden kunde släckas utifrån huset.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Inga människor ska ha skadats vid händelsen. (TT)

Strax efter klockan 04.00 på söndagsmorgonen inkom larm till SOS om två bilbränder. En bilbrand i Veberöd i Lunds kommun samt en bilbrand i Tomelilla centralort. Vid båda tillfällena är bilarna helt utbrända.

Enligt inre befäl vid polisen i Ystad, David Eriksson Heia, ska bilbranden i Tomelilla röra sig om en bil som stått parkerad på Coops parkering under en längre tid.

– Vad vi vet så rör det sig om en gammal bil och vi har upprättat en anmälan om skadegörelse, säger han.

Även beträffande branden i Veberöd har en anmälan om skadegörelse genom brand gjorts.

Klockan 04.20 tog färden slut för en bilförare. Mannen, som är i 20-årsåldern, stoppades av polis i Önnestad. Han misstänks nu för rattfylleri.

Sverige

Omkring tolv personer har rymt från Migrationsverkets anläggning i Märsta, norr om Stockholm. Larmet kom vid 03-tiden under söndagsnatten, och en polisinsats pågår i området.

– Vi har flera patruller som försöker spåra dem, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen.

En timme efter larmet hade två personer fångats in. (TT)

Polisen i Stockholm skulle under lördagskvällen stanna ett fordon på E4 för kontroll. Föraren vägrade stanna och en biljakt där flera polisbilar deltog inleddes.

Den fortsatte av motorvägen och in mot de centrala delarna av huvudstaden. Först vid Rålambshovsparken på Kungsholmen tog jakten slut, enligt Aftonbladet genom att en polisbil körde in i den jagade bilen.

Föraren av personbilen är gripen och är misstänkt för vårdslöshet i trafik, skriver polisen.

Inga allvarligare personskador rapporteras. (TT)

Världen

En ung fallskärmshoppare har omkommit efter att ha hamnat fel vid landningen i en sjö, meddelar det norska polisdistriktet Vest.

Enligt uppgift till NRK siktade mannen på en flotte i Vangsvatnet, men missade och hamnade vid sidan av. En räddningsbåt fiskade upp honom och gav första hjälpen, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen var medlem i den lokala Voss fallskjermklubb. Polisen utreder nu de närmare omständigheterna kring olyckan. (TT)