Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En person greps efter inbrott på skola i Bromölla och i Vinslöv inträffade en trafikolycka mellan en moped och bil.
Publicerad 2 februari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

I Bromölla greps en person efter att en väktare upptäckt ett inbrott på en skola under lördagen.

Det var vid 18-tiden under lördagskvällen som en väktare upptäcker att en fönsterruta är krossad på en skola i Bromölla. Vid en närmare titt så möts väktaren av en av gärningsmännen som försöker fly ut genom fönstret.

Annons

Väktaren kan handgripligen gripa gärningsmannen i väntan på polis. Polisen tror dock att det var minst en till gärningsman vid tillfället.

Sent på lördagskvällen larmades SOS om en trafikolycka i en korsning i Vinslöv. Larmet inkom klockan 22.23 om att en personbil ska ha krockat med en moped. Både räddningstjänst och ambulans kallades till olycksplatsen som ska ha skett i korsningen Åraslövsvägen/Bergmans Allé. Polisen utreder olyckan och har tagit mopeden i beslag för teknisk undersökning.

Sverige

Antalet stulna båtmotorer minskade förra året. Allra störst var minskningen i polisregion Syd, där stölderna föll med 40 procent samt i region väst där de minskade med 26 procent. Det visar den senaste statiken från Brottsförebyggande rådet, enligt företaget Larmtjänst.

Stölderna blev färre i alla polisområden förutom Stockholm och region Mitt, där de i stället steg med 14 procent respektive 18 procent.

I hela landet minskade båtmotorstölderna med 9,5 procent under 2019, jämfört med året innan. Sammanlagt polisanmäldes 2 270 stulna båtmotorer i landet förra året.

En anledning till de minskade stölderna är ökat samarbete.

– Vi jobbar med båtsamverkan mellan polisen och allmänheten, vi håller folk uppmärksamma, säger Thomas Andersson, ansvarig för båtsamverkan vid polisens region Väst, till Bohusläningen. (TT)

En bilfirma i södra Malmö har blivit beskjuten. Vid 11.30-tiden på lördagen larmade personalen om att det fanns misstänkta skotthål i byggnaden. Minst två rutor skadades.

Polisen gör bedömningen av att man har använt riktiga vapen.

– Tekniker har varit på plats och genomfört en undersökning, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Annons

Ingen skadades vid skottlossningen. Det inträffade rubriceras som grovt vapenbrott och skadegörelse. (TT)

Världen

Antalet fall av det nya coronaviruset som började spridas i staden Wuhan i Kina fortsätter att öka.

På ett dygn har ytterligare 2 590 personer bekräftats vara smittade, och i den värst drabbade Hubeiprovinsen har ytterligare 45 personer avlidit.

Totalt har fler än 14 300 personer nu bekräftas vara smittade i Kina, och 304 personer har avlidit i utbrottet. (TT)

Staffan LundgrenSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons