Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser på Österlen eller i nordöstra Skåne.
En bilförare i Malmö misstänks för rattfylleri efter att ha krockat med ett trafikljus.
Publicerad 9 februari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En personbil körde in i ett trafikljus på Stadiongatan i Malmö vid 03.30-tiden på söndagen. Föraren, en man i 25-årsåldern, klarade sig utan några fysiska skador men han misstänks för rattfylleri.

Annons

Sverige

Två män i 30-årsåldern skadades vid 23-tiden på lördagskvällen på en hamburgerrestaurang i centrala Uppsala.

Det var i samband med ett bråk som båda männen knivhöggs i ryggen och fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms inte vara livshotande.

En förundersökning om grov misshandel har inletts och flera förhör har hållits med vittnen.

– Vi jobbar vidare i utredningen med utredningsåtgärder men just nu är det ingen som är gripen i ärendet, säger Frida Noaksson, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Enligt henne har ingen person pekats ut som misstänkt. Personen som genomförde dåden hann avvika från platsen innan polisen kom fram. (TT)

Världen

En soldat i Thailand, som sköt ihjäl minst 20 personer och skadade över 40, har dödats av säkerhetsstyrkor.

Masskjutningen inleddes klockan 15 på lördagen, lokal tid, då tre personer sköts ihjäl på en militäranläggning i staden Nakhon Ratchasima, även kallad Korat, drygt 20 mil nordost om Bangkok.

Mannen tog sig sedan till köpcentrumet Terminal 21, där skottlossningen fortsatte och gärningsmannen barrikaderade sig.

Annons

Polis och militär stormade köpcentrumet tidigt på söndagen. Klockan 09 (03 svensk tid) dödades gärningsmannen enligt en polischef.

Mannen sände delar av händelseförloppet live på Facebook, och han publicerade även bilder på sig själv med ett vapen i hand och i militärklädsel. Facebook har därefter stängt ned den misstänkte mannens konto. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons