Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inga större polisiära händelser under natten.

Sverige

Omkring 30 liv om året skulle räddas om alla bilar äldre än årsmodell 1999 skrotades och ersattes med en bil från 2010 och framåt, enligt Trafikverket.

– De (äldre bilarna) har till exempel inte bältespåminnare eller antisladdsystem, och de två räddar tillsammans väldigt många liv, säger trafiksäkerhetsdirektör Maria Krafft till Sveriges Radio Ekot.

Trafikverket vill därför se en skrotningspremie, ett förslag som regeringen vill titta närmare på. (TT)

En person fick föras till sjukhus efter ett bråk i Mölnlycke i Härryda kommun vid 00.30-tiden under natten mot söndagen.

Personen blev knivskuren i benet. En annan person ska ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge, men inte så pass allvarligt att personen behövde söka vård.

Enligt polisen var flera gärningsmän inblandade, men ingen är ännu gripen. (TT)

Världen

Flera raketer har slagit ner nära USA:s ambassad i Iraks huvudstad Bagdad, uppger en källa inom den amerikanska militären.

Höga explosioner ska ha hörts och angreppet utlöste varningssirener på ambassadområdet. Det är oklart hur många raketer det rör sig om och exakt var de slog ner. Det finns ännu inga rapporter om några skadade eller omkomna.

Det är den 19:e attacken sedan oktober mot amerikanska mål i Irak, där omkring 5 200 av landets soldater är stationerade. I slutet av januari träffades ambassaden av tre raketer och minst en person skadades. USA skyller angreppen på Iran-stödda milisgrupper. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.