Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En bilförare misstänks för drograttfylleri efter en trafikolycka i Kristianstad under natten.

Skåne

En personbil ska ha kört in ett träd på Bataljonsvägen vid 01.30-tiden på måndagen. Ingen person behövde föras till sjukhus. Enligt polisen finns det misstankar om att föraren ska ha varit påverkad av narkotika.

Sverige

En man misstänks ha attackerat en annan man med kniv i Upplands-Bro kommun, norr om Stockholm, enligt Aftonbladet.

– Ärendet bedrevs på fältet som försök till misshandel alternativt grov misshandel, sedan har det omrubricerats till försök till dråp, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisen till tidningen.

Händelsen skedde under natten mot måndagen. Den misstänkte mannen greps.

– Man har försökt att hugga någon men misslyckas. Den som har attackerats har fredat sig med någon form av sprej, säger Peter Asp till Aftonbladet. (TT)

Ännu olegitimerade läkare får ofta på egen hand ansvara för patienter trots att det inte är tillåtet, visar en granskning av Sveriges Radios Kaliber.

Kaliber lät 66 sjukhus svara på en enkät – av de 55 som svarade sade en tredjedel att den sortens bemanning sker mer eller mindre regelbundet.

Ofta är anledningen att kvalificerad personal inte finns att tillgå, enligt Kaliber. (TT)

Världen

Ytterligare 100 människor har under det senaste dygnet avlidit till följd av coronaviruset i Hubeiprovinsen i Kina, uppger landets hälsomyndighet i sin dagliga sammanfattning.

Det totala dödstalet överstiger nu 1 700 och efter tre dagar av färre insjuknade per dag ökar antalet nya bekräftade fall igen.

Med 1 933 nya fall har totalt över 70 000 personer smittats av viruset över hela landet. (TT)

USA:s president Donald Trump uppmanar Ryssland att dra tillbaka sitt stöd för den syriska regimens "grymheter" i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien, uppger Vita huset.

I ett telefonsamtal med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i helgen diskuterades just Syrien.

Under söndagen genomförde regeringssidan, med understöd av ryska flygangrepp, en offensiv i nordvästra Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). (TT)