GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hård vind stoppade färjor till Gotland och Öland

Hårda vindar stoppade kryssningsfartyg från att lägga till i Visby hamn på torsdagen.
Väder • Publicerad 29 juli 2021
Passagerarfärjan M/S Silja Symphony från Silja Line, här i Stockholms skärgård. Arkivbild.
Passagerarfärjan M/S Silja Symphony från Silja Line, här i Stockholms skärgård. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det har blåst kraftiga byar. Kryssningsfartygen lägger till vid den yttre piren som är helt oskyddad mot havet så för dem gäller andra restriktioner än för trafiken som går till den inre hamnen, säger Fredrik Wallerström, tillförordnad hamnchef på Region Gotland, till TT.

Silja Symphony med 1 800 passagerare skulle ha ankommit till Visby under morgonen, men passagerarna fick stanna ombord. Fartyget gick i stället vidare till Mariehamn.

Även Ölandsfärjan ställdes in på grund av hårda vindar, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Färjetrafiken mellan Nynäshamn och Visby berördes dock inte.

– Vi går som vanligt under dagen och vindarna ska inte påverka trafiken i morgon heller, säger Destination Gotlands vd Marcus Risberg.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning över mellersta Östersjön, och färjelinjen mellan Oskarshamn och Byxelkrok står stilla från klockan 14 på torsdagen och hela fredagen. Även fritidsbåtar och mindre fartyg varnas för att ge sig ut. Stormbyar på upp mot 26 meter per sekund väntas över nordvästra Öland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.