Annons
Nyheter

HD tar inte upp förtalsdom mot Cissi Wallin

Brott • Publicerad 12 maj 2023
Hovrättens förtalsdom mot Cissi Wallin tas inte upp i Högsta domstolen.
Hovrättens förtalsdom mot Cissi Wallin tas inte upp i Högsta domstolen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Högsta domstolen (HD) tar inte upp förtalsmålet där skribenten och debattören Cissi Wallin fälldes i hovrätten för förtal av journalisten Fredrik Virtanen, skriver VLT.

Wallin hade överklagat domen först till hovrätten och därefter till HD som nu beslutat att inte bevilja prövningstillstånd.

Annons

Därmed gäller domen i Svea hovrätt.

Wallin dömdes 2019 för förtal efter att på sociala medier ha anklagat Fredrik Virtanen för ett brott. Hon dömdes till villkorlig dom och dagsböter. Rätten beslutade också att hon skulle betala 90 000 kronor i skadestånd till Virtanen.

Även Virtanen hade överklagat domen till HD. Han ville ha högre skadestånd medan Cissi Wallin ville att åtalet skulle ogillas. Hon ville i första hand frias, i andra hand att domstolen skulle ge "en mindre ingripande påföljd".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons