Annons

Helsingborg får plats – frågetecken för Dif

Basket • Publicerad 26 mars 2020
Helsingborgs damer tar plats i basketligan till hösten. Arkivbild.
Helsingborgs damer tar plats i basketligan till hösten. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Helsingborg kliver in i damernas basketliga till hösten medan det fortfarande finns frågetecken för Djurgården i herrligan.

Helsingborg är enda klubb som flyttas upp från division 1 och samtidigt flyttas inget lag ned från damligan. Det innebär att högsta serien på damsidan innehåller tolv klubbar och spelas i dubbelmöten (22 omgångar).

Annons

Klubbarna: Luleå, Alvik, Högsbo, Norrköping, A3 Umeå, Telge, Wetterbygden, Mark, Eos Lund, Visby, Uppsala och Helsingborg.

På herrsidan har Djurgården fått en plats men klubben har haft ekonomiska problem och måste inkomma med mer dokumentation till den 30 april innan ligan kan slå fast deltagande. Ingen klubb från superettan bedöms ha ekonomi och organisation för spel i högsta serien.

Just nu kommer herrligan att bestå av tio klubbar som spelar 36 omgångar. Klubbarna: Borås, Luleå, Köping, Södertälje, Wetterbygden, Jämtland, Norrköping, Nässjö, Umeå och Djurgården.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons