Annons
Nyheter

Högre priser på begagnade bilar

Fordon • Publicerad 5 juni 2021
Volvo V60 – en vanlig bil på andrahandsmarknaden. Arkivbild.
Volvo V60 – en vanlig bil på andrahandsmarknaden. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Priserna på begagnade bilar var upp till 20 procent högre i maj i år, jämfört med samma månad i fjol, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till statistik från populära säljsajter.

Störst har prisökningen varit på Blocket med en uppgång på 20 procent, på Kvdbil är uppgången 13 procent. Bensinbilar har gått upp mer i pris jämfört med dieselbilar på både Blocket och Kvdbil, skriver tidningen.

Annons

Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, förklarar uppgången med dels problem med leveranser av nya bilar, dels regeringens nya bonus-malusregler och justerade villkor för tjänstebilar som slår hårdare med nya bensin- och dieselbilar.

– Sedan har det generella intresset för att äga bil ökat under pandemin ur en hälsosynpunkt, det är säkrare att åka färre ihop när det finns en smittspridning, säger Odsberg till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons