Nyheter

Sju olika bränder i samma område

Bromölla Artikeln publicerades
Foto:Annica Jönsson/Jens Christian Andersson

Bromölla har utsatts för en serie av bränder under natten. Hela sju bränder på sex olika platser har fått släckas. Polisen misstänker att en och samma gärningsman ligger bakom alla.

Vid halv ett inkom ett larm om en lägenhetsbrand i en flerfamiljsbyggnad på Ågatan.

– Det brann i ett förråd på tredje våningen och inte i en lägenhet som det initialt var tal om, säger Per-Inge Hansson yttre befäl vid räddningstjänsten.

På plats uppdagades ytterligare en brand -dryga tio meter ut från lägenhetsbyggnaden hade även en husvagn fattat eld och som sedermera helt brann upp.

  – Husvagnen är släckt och en personbil som stod i närheten har fått lackskador och lamporna som har smällt. Husvagnen är helt uppbrunnen. Det tog lite tid innan vi kunde ta oss an den då vi var tvungna att prioritera branden i förrådet.

  Polisen spärrade av förrådet och rubricerade händelsen som mordbrand.

  Tre timmar senare kom ytterligare ett brandlarm - på samma gata. Då hade en brand startat på en balkong i byggnaden intill där en markis hade fattat eld. Men även ännu en brand i den föregående byggnaden då i ett förråd på den andra våningen. Men där var det inte slut. Innan morgonen tog vid hade ytterligare en markis satts i eld vid Dalagatan, och en husbil tänts på vid Lyckevägen. Dessutom ska någon ha försökt tända eld i en tvättstuga som inte tog sig.

  – Det är svårt att tänka sig att det inte kan vara samma person som ligger bakom. Sex bränder i närheten av varandra gör att man definitivt funderar på om det kan vara samma gärningsman, säger Christer Nilsson jourhavande förundersökningsledare vid Kristianstadspolisen.

  Finns det någon risk för fler bränder?

  Har det brunnit sju gånger så finns det absolut en risk för att det ska brinna fler gånger. Det kommer nog inte ske någonting nu. Utan problemen kan komma under kommande natt, säger Christer Nilsson.

  Här kan du läsa mer om Per-Inge Hanssons natt.