GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hushållens lån växer snabbare

Ekonomi • Publicerad 27 oktober 2021

De svenska hushållens lån hade i september en årlig tillväxttakt på 6,5 procent. Det är en ökning med 0,1 procentenheter jämfört med augusti, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Ett år tidigare var tillväxttakten 5,2 procent.

Sammanlagt uppgick hushållens lån i september till 4 658 miljarder kronor. Det är en ökning med 30 miljarder jämfört med augusti och en ökning med 285 miljarder jämfört med september 2020.

Hushållens bostadslån uppgick i september till totalt 3 824 miljarder kronor, en ökning med 26 miljarder jämfört med månaden före och en ökning med 240 miljarder jämfört med motsvarande månad i fjol.

Statistiken gäller hushållens lån hos banker och andra så kallade monetära finansinstitut (MFI).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.