GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hushållens lån växer snabbare

Ekonomi • Publicerad torsdag 09:31

De svenska hushållens lån hade i oktober en årlig tillväxttakt på 6,6 procent. Det är en ökning med 0,1 procentenheter jämfört med september, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Ett år tidigare var tillväxttakten 5,3 procent.

Sammanlagt uppgick hushållens lån i oktober till 4 683 miljarder kronor. Det är en ökning med 25 miljarder jämfört med september och en ökning med 288 miljarder jämfört med oktober 2020.

Hushållens bostadslån uppgick i oktober till totalt 3 846 miljarder kronor, en ökning med 22 miljarder jämfört med månaden före och en ökning med 243 miljarder jämfört med motsvarande månad i fjol.

Statistiken gäller hushållens lån hos banker och andra så kallade monetära finansinstitut (MFI).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.