Hyllningskonserten till Avicii slutsåld

Musik • Publicerad 5 september 2019
Tim "Avicii" Bergling. Arkivbild.
Tim "Avicii" Bergling. Arkivbild.Foto: Amy Sussman/AP/TT

Biljetterna till konserten som ska hylla Avicii på Friends arena den 5 december släpptes på torsdagsförmiddagen. Efter mindre än en timme hade de 55 000 biljetterna sålt slut.

Alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention. Tim "Avicii" Berglings pappa Klas Bergling gläds åt det stora intresset för konserten.

"Jag kan nästan inte ta in det här. Det är överväldigande. Jag känner bara stor tacksamhet över alla som vill dela den här kvällen med oss", säger han i en kommentar.

På Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness, som konserten kallas, ska världsartister som David Guetta, Kygo och Adam Lambert medverka. Aviciis största låtar kommer för första gången att framföras tillsammans med originalsångarna och ett 30-mannaband.

Det är den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation som arrangerar konserten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.