unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ica Sölvesborg rear ut Corona-öl: ”En tillfällighet”

Det första som mötte den som gick in på Ica i Sölvesborg på onsdagen var en stor pall med öl av märket Corona till extrapris.
”En ren tillfällighet”, enligt Ulf Ekstrand, handlare på butiken.
Det första som mötte kunderna på Ica på onsdagen var en stor pall med öl av märket Corona på extrapris.
Det första som mötte kunderna på Ica på onsdagen var en stor pall med öl av märket Corona på extrapris.
Foto: Henrik Smångs

– Det hade lika gärna kunnat vara Pripps blå som stod där. Vi hade det som kupong i bladet i förra veckan, och det är de som har blivit över, säger Ulf Ekstrand.

Med Google trends kan man visa att sökningar efter ”corona beer virus” har exploderat den senaste tiden, något som antagligen kan härledas till diverse internetskämt.

Ett tag cirkulerade uppgifter om att försäljningen av ölet påverkades av virusutbrottet, något som har tillbakavisats av företaget.

Ulf Ekstrand tror att gemene man förstår att det inte är någon koppling mellan ölet och viruset, och det gör även Maggie Bowman, talesperson för Constellation Brands, som äger de amerikanska rättigheterna till Corona-ölet:

– We believe, by and large, that consumers understand there's no linkage between the virus and our business, sa hon till Business Insider i januari.

Handsprit och munskydd är några varor som sålt slut på apotek den senaste tiden, men på Ica i Sölvesborg har de inte märkt av någon rusning.

– Nej, man kan inte säga att det är några stora hål i butiken. Jag funderade lite på det i går när jag läste om det och det stod att många har hamstrat. Men jag har inte själv tänkt på det. Vi säljer ju inte mycket handsprit annars men försäljningsmässigt ligger vi där brukar, säger han och tillägger att ”det är nog mer apoteken som säljer slut.”

Och mycket riktigt: på Apoteket Hjärtat i Sölvesborg är både handsprit och munskydd helt slut, uppger apoteksteknikern Maja Forsberg.

– Det är slut hos leverantören. Vi vet inte när vi får hem det, men vi hoppas i slutet av vecka tio.

Hon säger också att munskydd inte ger skydd för den som inte är smittad.

– Om du är smittad ska du så klart ha munskydd för att inte smitta andra, men är du frisk i övrigt hjälper det inte.

Hon säger att det handlar om sunt förnuft.

– Det viktigaste är god hygien. Tvätta händerna, tvål och vatten. Mer ofta än vanligt tycker jag, säger Maja Forsberg.