Incident bakom Larholms avhopp

Handboll • Publicerad 5 september 2019
Jonas Larholm. Arkivbild.
Jonas Larholm. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Olämpligt uppträdande i samband med ett träningsläger i Barcelona, där både herr- och damlaget var med, låg bakom att den spelande tränaren Jonas Larholm lämnade handbollens mästarklubb Sävehof, enligt uppgifter till .

Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson bekräftar för Göteborgs-Posten och Expressen/GT att det finns en incident som bidragit till beslutet som blev känt på onsdagen – bara två dagar före seriepremiären.

– Det har skett en incident som vi har hanterat internt i klubben, både med herr- och damlag samt styrelse. Där finns ett gemensamt beslut hur vi ska hantera detta, säger Albrechtson till .

– Vi har pratat med herr- och damlaget samt styrelse. Sedan har vi presenterat detta för Jonas Larholm och när vi berättade för honom så valde han själv att gå. Men det var på grund av familjeskäl också.

Larholm sade i ett pressmeddelande att skälet till att han lämnade Sävehof var för att fokusera på familjen.

"Min nybildade familj går nu före", sade han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.