Nyheter

Indien börjar vaccinera tonåringar

Indien • Publicerad 3 januari 2022
En tonåring vaccineras mot covid-19 i Gauhati i Indien. I landet inleddes på måndagen vaccinering av unga i åldern 15 till 18 år.
En tonåring vaccineras mot covid-19 i Gauhati i Indien. I landet inleddes på måndagen vaccinering av unga i åldern 15 till 18 år.Foto: Anupam Nath/AP/TT

Indien har börjat vaccinera unga mellan 15 och 18 år i ett försök att hejda en ny våg av coronasmitta. Myndigheterna vill undvika att omikron-varianten av viruset driver fram en smittvåg liknande den förra våren då som mest över 400 000 dagliga fall rapporterades.

Smittspridningen har ökat snabbt, i synnerhet i tättbebyggda områden och många större städer skärper restriktionerna. I Delhi och Bangalore råder nattligt utegångsförbud och i Bombay får högst fyra personer ses mellan 21 och 06.

I Indien har över 1,4 miljarder vaccindoser getts men mindre än hälften av befolkningen har fått två doser.

Under det senaste dygnet har över 33 000 nya fall av covid-19 rapporterats men även om smittan ökar snabbt har inte sjukhusinläggningarna ökat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.