"Ingen bättre än Solskjær för United-jobbet"

Fotboll Artikeln publicerades
Ole Gunnar Solskjær. Arkivbild.
Foto: Tim Goode/AP/TT
Ole Gunnar Solskjær. Arkivbild.

Hans tränarkollega fick sparken i tisdags.

Men Ole Gunnar Solskjær borde sitta säkert i Manchester United.

I alla fall enligt anfallaren Marcus Rashford – som backar sin tränare efter att Mauricio Pochettino fått lämna Tottenham.

Pochettino var en av de hetaste kandidaterna till tränarjobbet i United när José Mourinho fick sparken i december. Men fotbollsklubben tog i stället in Solskjær som en tillfällig lösning och utsåg sedan norrmannen till permanent tränare i mars.

– Ole är en bra kille och han lägger ner mycket hjärta i klubben, så enligt mig finns det ingen bättre person för jobbet, säger Rashford till Sky Sports.

Solskjær fick mycket kritik efter att United gjorde sin sämsta start i ligan på 33 år, men laget verkar ha kommit på rätt köl den senaste månaden efter att ha vunnit fem av sina sex senaste matcher i olika sammanhang.

United ligger sjua i Premier League efter segern mot Brighton den 10 november, men är fortfarande 18 poäng bakom serieledande Liverpool och nio poäng bakom Manchester City på fjärde plats som också betyder spel i Champions League nästa säsong.

Rashford menar att han delar Solskjærs visioner om klubben och att tränaren var en av huvudanledningarna till att han valde att förlänga sitt kontrakt i somras.

– Jag kunde se hur han tänkte, vad han ville med klubben. Det var inget svårt beslut, säger 22-åringen.

– Vi tänkte i samma banor och ville samma saker med klubben. Det fanns ingen tvekan om att skriva på ett nytt kontrakt.

United fortsätter ligaspelet borta mot tabellfemman Sheffield United på söndag.