Annons
Nyheter

Inget skyddsstopp på Göteborgs spårvagnar

Coronaviruset • Publicerad 9 september 2020
Spårvagnarna rullar som vanligt i Göteborg, trots att facket krävt stopp på grund av risk för virusspridning. Arkivbild.
Spårvagnarna rullar som vanligt i Göteborg, trots att facket krävt stopp på grund av risk för virusspridning. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Fackliga företrädare på Göteborgs spårvägar ville se ett så kallat skyddsstopp för 190 spårvagnar på onsdagen. Anledningen är att de inte anser att avspärrningarna på vissa spårvagnsmodeller är tillräckliga för att skydda förarna från att bli smittade av coronaviruset.

Efter ett möte mellan Arbetsmiljöverket, Göteborgs spårvägar och skyddsombuden under eftermiddagen beslutade myndigheten att inte införa något förbud mot arbete i spårvagnarna.

Annons

"Skyddsombuden på Göteborgs spårvägar är givetvis besvikna över detta men har bara att respektera och följa Arbetsmiljöverkets beslut", skriver Johan Kanmert, skyddsombud på Kommunal, i en kommentar.

– Det handlar om förarnas säkerhet. Det är en tråkig historia som pågått sedan i början på mars då de (arbetsgivaren) vägrade införa avspärrningar. I augusti ville de ta bort dem helt men de blev förminskade i stället, säger Kanmert vidare till Göteborgs-Posten.

Spårvagnarna har flera gånger tidigare stoppats av samma skäl.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons