Isak slog till för femte gången i La Liga

Alexander Isak har gjort sitt första La Liga-mål för året.
Den svenske landslagsanfallaren gav Real Sociedad ledningen i 3–0-segern hemma mot Mallorca.
Fotboll • Publicerad 26 januari 2020
Alexander Isak gav Real Sociedad ledningen hemma mot Mallorca. Arkivbild.
Alexander Isak gav Real Sociedad ledningen hemma mot Mallorca. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Det var i den andra halvlekens första minut som 20-åringen bröt dödläget och dunkade bollen i nät, otagbart för målvakten Manolo Reina.

Isak, som i ligaspelet senast målade den 22 december borta mot Osasuna, drog till på ett tillslag från nära håll efter att yttern Portu tagit emot ett inlägg och spelat snett bakåt till svensken från höger i straffområdet.

Den EM-aktuelle landslagsanfallaren firade vilt med sina lagkamrater vid ena hörnflaggan och har nu noterats för fem mål i sin debutsäsong i den spanska ligan.

Tolv minuter senare ökade Real Sociedad på ledningen till 2–0, detta efter att inbytte Ander Barrenetxea skjutit bollen i nät via Mallorcas försvarare Fran Gomez.

Alexander Isak blev i den 80 minuten utbytt till förmån för belgaren Adnan Januzaj och kunde från bänken se Portu fastställa slutresultatet till 3–0.

Real Sociedad låg inför matchen på nionde plats i La Liga och klättrar i och med segern mot Mallorca upp som ny sexa.

Klubben från San Sebastián tog in två poäng på femman Atlético Madrid som bara fick 0–0 hemma mot nästjumbon Leganés.