Jobbar på lösning efter arenaskandalen

Handboll • Publicerad 12 september 2019
Redbergslid spelade slutspelsmatcher i Scandinavium i våras utan problem.
Redbergslid spelade slutspelsmatcher i Scandinavium i våras utan problem.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Redbergslids hemmapremiär i handboll bröts redan efter någon minut på grund av kondens som gjorde golvet i Scandinavium såphalt.

Nu jobbar arenabolaget Got Event för att hitta en lösning på problemet.

– Det vi kan göra nu är att titta på andra tekniska lösningar och det gör vi just nu, säger vd:n Lotta Nibell till .

Redbergslids tidigare hemmaarena, Lisebergshallen, är riven och stadsbyggnadskontoret i Göteborg håller på med en utredning kring en ersättningsarena. Tills dess att det har blivit verklighet är tanken att handbollslaget ska dela arena med SHL-laget Frölunda och att golv ska läggas ovanpå isen när det är dags för handboll.

– Vi har gjort allt vi kan för att detta ska fungera och tidigare har det gjort det men den teori vi har nu är att golvet inte har hunnit ligga tillräckligt länge på isen och då finns risk att det bildas kondens. Det är de korta omställningstiderna mellan evenemangen som ställer till det, säger Nibell.

– Det finns inte så många alternativ för Redbergslid. Det finns ett behov av en ersättningsarena.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.