Annons
Nyheter

Jönköping startar utredning efter knivmord

Brott • Publicerad 28 september 2020
Pojken hade varit föremål för elva socialutredningar före mordet – nu startas en utredning om vad socialtjänsten kunde gjort bättre. Arkivbild.
Pojken hade varit föremål för elva socialutredningar före mordet – nu startas en utredning om vad socialtjänsten kunde gjort bättre. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Jönköpings kommun startar en lex Sara-utredning sedan en 14-åring som socialtjänsten haft mycket kontakt med nu misstänks för mord, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Pojken misstänks vara inblandad i mordet på en 17-åring som knivskars i en park i Huskvarna så svårt att han dog. Den misstänkte pojken hade varit föremål för elva socialutredningar före mordet. Så sent som 2019 övervägde socialtjänsten att tvångsomhänderta honom.

Annons

– Vi vill ta reda på om det är något vi missat, eller om vi kunde gjort något bättre för att undvika att den här 14-åringen hamnat i den här situationen, säger Lilian Elmqvist, områdeschef på socialtjänsten i Jönköping.

Socialtjänsten kommer också att begära en så kallad bevistalan. Eftersom pojken är minderårig hålls ingen rättegång, men under en bevistalan lägger åklagaren fram bevisen mot pojken i en domstol, som får försöka klarlägga vad som hänt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons