Annons
Nyheter

Kanada: Nio till sjukhus inför Eritreafestival

Kanada • Publicerad 5 augusti 2023
Torontopolisen på plats efter att bråk uppstått inför en Eritreafestival i Earlscourt Park i den kanadensiska staden.
Torontopolisen på plats efter att bråk uppstått inför en Eritreafestival i Earlscourt Park i den kanadensiska staden.Foto: Arlyn McAdorey/AP/TT

Tumult har uppstått på en eritreansk kulturfestival i Toronto i Kanada, rapporterar lokala medier.

En person är allvarligt skadad efter att ha knivskurits och vårdas på sjukhus. Ytterligare åtta personer vårdas på sjukhus för mindre allvarliga skador, skriver kanadensiska Global News.

Annons

Lambros Kiriakakos, ordförande för den kanadensisk-eritreanska organisation CECCO, säger att attacken skedde under den årliga eritreanska festivalen i Earlscourt Park i Toronto.

Enligt Kiriakakos attackerades festivalarbetare medan de arrangerade evenemanget under morgonen.

– Det här är ett firande som pågår hela helgen och de försökte få det inställt", säger han till Global News.

Sammandrabbningen i Toronto äger rum bara två dagar efter det våldsamma upploppet i samband med en eritreansk kulturfestival i Järva i Stockholm. Då anklagade motdemonstranter festivalarrangörerna för att vara trogna Eritreas repressiva regim.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons