Annons

Kaosartat slut fällde Malmö: "För jävligt"

Två utvisningar fällde Malmö i slutsekunderna av bortamötet mot serieledande Luleå i SHL.
Efteråt rasade tränaren Peter Andersson:
Ishockey • Publicerad 18 februari 2020
Peter Andersson. Arkivbild.
Peter Andersson. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Luleå kvitterade till 3–3 genom Petter Emanuelsson när bara 1.43 återstod av tredje perioden.

Med 1.11 kvar bröt kaoset ut. Vid en tekning i Luleås zon dröjde Malmö med att ta in en femte spelare och åkte på ett lagstraff för fördröjande av spelet. När Christoffer Forsberg protesterade blev han också utvisad och Luleå fick spela fem mot tre.

Annons

Med sju sekunder kvar av ordinarie matchtid avgjorde backen Erik Gustafsson då han sköt 4–3 med ett kanonskott. Efter slutsignalen hamnade Malmös landslagsforward Emil Sylvegård i handgemäng med Luleåspelare.

– Det är klart man är förbannad. Det är en sjuk match. En riktigt sjuk match. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Sylvegård till Expressen.

Han ville inte uttala sig om utvisningarna av rädsla för böter från SHL:

– Vi kände att vi hade det här och sen blir det tre konstiga utvisningar. Men vi får inte säga någonting om det. Det är klart att jag tycker någonting. Det gör väl alla, men vi får vara tysta nu.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons