Karlskrona

Kidnappade man och körde till Skåne

Karlskrona Artikeln publicerades

Fyra män åtalas efter en uppmärksammad kidnappning i somras.

En man som själv nyss släppts från polisstationen i Karlskrona ska ha bundits till händer och fötter, tvingats in i en bil, och körts till skånska Linderödsåsen.

Polisen fick till slut stopp på bilen i skånska Linderödsåsen i Kristianstads kommun.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen fick till slut stopp på bilen i skånska Linderödsåsen i Kristianstads kommun.

Det var den 28 juli som kidnappningen ägde rum. En man, som suttit anhållen för en misshandel i Ronneby veckan före, blev infångad av fyra gärningsmän strax utanför polisstationen i Karlskrona. Kvartetten tvingade in honom i en bil på Järnvägstorget i centrala Karlskrona. Mannen puttades, lyftes och slets in i bilen och fick också struptag mot sin hals.

En väktare som såg händelseförloppet och bilens registreringsnummer slog larm och en polisjakt inleddes.

En av de misstänkta gärningsmännen, en 24-åring, ska enligt stämningsansökan ha slagit offret och bundit hans händer och fötter med rep och en sladd. Samma gärningsman ska under färden ner mot Skåne ha berättat att offret skulle dödas eller skadas allvarligt.

Polisen fick till slut stopp på bilen vid Linderödsåsen i Kristianstad.

Samtliga fyra män, 19 och 20 år samt två 24-åringar åtalas för människorov. 20-åringen som körde bilen saknade körkort och var påverkad av narkotika och åtalas därför också för narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning. Även resterande tre gärningsmän ska ha varit påverkade av hasch eller cannabis under färden.

Brottsoffer och gärningsmän ska vara bekanta med varandra sedan tidigare. Alla fyra misstänkta nekar till brott.

Bland åklagarens bevis finns telefonkontakt som de fyra åtalade personerna haft mellan sig i samband med kidnappningen. Det finns också fotografier på offrets tröja där det syns blodspår.