Annons
Nyheter

Kina och banker tyngde på Wall Street

Börs • Publicerad 15 augusti 2023
De tunga indexen på USA-börsen föll på tisdagen. Arkivbild.
De tunga indexen på USA-börsen föll på tisdagen. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De tunga indexen på USA-börsen föll under tisdagens handel. Dystra signaler om den kinesiska ekonomin och fallande bankaktier var bidragande orsaker.

Det tekniktunga Nasdaqs kompositindexet backade 1,1 procent, det breda S&P 500-indexet föll 1,2 procent medan Dow Jones industriindex backade 1,0 procent.

Annons

Flera finansiella aktier backade sedan kreditvärderingsinstitutet Fitch varnat för att det kan behöva sänka kreditbetyget för dussintals banker, bland andra investmentbanken JP Morgan Chase & Co. Morgan Chase föll med 2,6 procent, Bank of America med 3,2 procent och Wells Fargo med 2,3 procent.

Den kinesiska centralbanken hade tidigare på tisdagen överraskat med en sänkning av flera räntor, vilket fick landets valuta att falla. Kinesisk statistik visade också en mindre ökning av detaljhandeln och industriproduktionen än väntat. En rapport om investeringar visade också på oväntat svag utveckling.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons