Klæbos drag: Tränar med rivalen

Skidor • Publicerad 4 augusti 2019
Ständiga rivaler – nu ska Johannes Høsflot Klæbo (höger) och Federico Pellegrino (vänster) träna tillsammans. Arkivbild.
Ständiga rivaler – nu ska Johannes Høsflot Klæbo (höger) och Federico Pellegrino (vänster) träna tillsammans. Arkivbild.Foto: Jacques Boissinot/AP/TT

Johannes Høsflot Klæbo och Federico Pellegrino har dominerat skidsprinten de senaste säsongerna. Nu ska rivalerna träna tillsammans för första gången.

Det berättar Pellegrino för norska NRK.

– Det blir en strålande möjlighet för mig, men kanske också för honom att få lite erfarenhet från gamle Pellegrino, säger den 28-årige italienaren till sajten.

Klæbo har vunnit sprintvärldscupen tre år i rad, med Pellegrino som tvåa. De två senaste säsongerna stod Klæbo också som segrare i den totala världscupen.

Det nya samarbetet har organiserats av skidförbunden i Norge och Italien.

– Fram till vintern har jag en lång period i Norge. Jag stannar i Sandnes och Trondheim en månad för att träna på det bästa stället för längdskidor, säger Pellegrino.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.