GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klarnas vd: Vi skar ned i rätt tid

Ekonomi • Publicerad 24 november 2022
Sebastian Siemiatkowski, vd för betalbolaget Klarna. Arkivbild.
Sebastian Siemiatkowski, vd för betalbolaget Klarna. Arkivbild.Foto: Axel Hilleskog/SvD/TT

Svenska betalbolaget Klarna har haft ett tufft år. I våras tvingades bolaget sänka sin värdering med 85 procent och skar i samma veva ned på 10 procent av personalen.

I en intervju med amerikanska CNBC säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski att bolaget nu räknar med att bli lönsamt på månadsbasis till nästa sommar.

Han säger också att det var tur att Klarna gjorde sin personalnedskärning redan i maj och inte nu under hösten som andra techbolag, som Meta och Amazon.

– På ett sätt hade vi tur som fattade det beslutet i maj, för vi har sett att i princip alla som lämnade Klarna då har fått ett nytt jobb.

– Hade vi gjort det idag istället hade det nog tyvärr inte sett ut på samma sätt, säger han.

De svenska facken har varit kritiska till hur nedskärningarna hanterades. Unionen och bankfacket Finansförbundet yrkade på skadestånd eftersom de ansåg att Klarna bröt mot medbestämmandelagen.

Klarna har sedan dess kommit överens med Finansförbundet, som ska få mer insyn inför eventuella framtida omorganisationer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.