GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kom för nära fjällrävar – åtalas

Djur • Publicerad 29 juli 2021
Fjällrävar i det fria. Arkivbild.
Fjällrävar i det fria. Arkivbild.
Foto: Avelsprogrammet Nina/NTB/TT

En man i 80-årsåldern åtalas för artskyddsbrott efter att ha vistats alltför nära en lya där det fanns fjällrävsungar, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

En grupp som arbetar med Svenska fjällrävsprojektet upptäckte mannen bara cirka 25 meter från lyan vid Ramundberget i Härjedalen förra sommaren. Mannen har tidigare fått ett föreläggande från länsstyrelsen om att han inte får befinna sig närmare än 300 meter från en fjällrävslya.

Mannen säger själv att han var på platsen för att fotografera djuren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.