GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kosttillskott innehöll etylenoxid – återkallas

Konsument • Publicerad 29 juli 2021
Ämnet etylenoxid har nu även hittats i kosttillskott. Arkivbild.
Ämnet etylenoxid har nu även hittats i kosttillskott. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Kapslar med gurkmeja och ingefära återkallas av försäljaren protein.se sedan kapslarna visat sig innehålla det förbjudna ämnet etylenoxid.

Mängderna är extremt låga men efter dialog med Livsmedelsverket återkallas produkten, uppger försäljaren av kosttillskott i ett pressmeddelande.

Det är i två batcher av produkten Gurkmeja+ Ingefära som den förbjudna kemikalien hittats: batch SE8475789 med bäst före-datum 2021-06-01, samt batch 84757961 med bäst före-datum 2021-08-01. Konsumenter som har kvar av dessa uppmanas att kasta dem.

Bekämpningsmedlet etylenoxid är förbjudet i livsmedel inom EU/EES, och klassas som cancerframkallande. Återkallelser av produkter på grund av fynd av ämnet har ökat på sistone, enligt Livsmedelsverket. Det gäller bland annat glass och sesamfrön.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.