Annons
Nyheter

Storbrand på gård under kontroll

En kraftig brand har rasat på en gård utanför Vingåker på lördagen. På kvällen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll.
Olyckor • Publicerad 4 september 2021
En kraftig brand bröt ut på en gård utanför Vingåker på lördagen.
En kraftig brand bröt ut på en gård utanför Vingåker på lördagen.Foto: Pontus Stenberg/TT

– Det börjar se riktigt bra ut. Vi håller på att avveckla. Vi kommer att ha en mindre styrka på plats under natten för efterbevakning, säger Ulf Asplund, operatör vid räddningstjänsten, vid 21-tiden.

Branden bröt ut i en ladugård på eftermiddagen och spred sig sedan vidare till andra byggnader och till ett stort sädesfält.

Annons

Två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vattenbombade fältet. Dessutom ställde lantbrukare i trakten upp och hjälpte till i släckningsarbetet.

Tidigare på kvällen fanns en risk för att branden skulle spridas till ett intilliggande magasin.

– Nu är allting under kontroll, säger Ulf Asplund.

Två ladugårdar totalförstördes i branden. Dessutom har andra byggnader påverkats, men det är oklart i vilken omfattning.

Många nyfikna kom till platsen under branden och polisen hade flera enheter på plats för att hjälpa räddningstjänsten att komma fram med fordonen.

Inga människor eller djur har kommit till skada i branden. Det ska ha varit bland annat maskiner och spannmål i byggnaderna.

– Mycket tyder på att branden har uppstått i en spannmålstork, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen, till Katrineholms-Kuriren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons