Annons
Nyheter

Kraftig smäll vid flerfamiljshus

Brott • Publicerad 6 september 2020
Polis vid det flerfamiljshus i Solna där en detonation ägt rum.
Polis vid det flerfamiljshus i Solna där en detonation ägt rum.Foto: Dennis Glennklev/TT

Någonting har smällt inne i ett flerfamiljshus i Hagalund i Solna. Polisen larmades av ett flertal personer om smällen vid 01-tiden.

– Vi är på platsen och håller på att utreda vad det är som har hänt, säger Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind klockan 02.30.

Annons

Nationella bombskyddet kallades till platsen och gav senare under natten klartecken för bombtekniker att göra en teknisk undersökning, som pågår ännu tidigt på morgonen.

Detonationen ska ha skett vid en lägenhet i huset. Ett antal fönsterrutor till lägenheter har skadats, men ingen person har påträffats skadad. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Ett antal personer som bor i huset evakuerade frivilligt. Strax efter klockan 03 meddelade polisen att de kan återvända till sina lägenheter.

Ingen var vid 04-tiden gripen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons