Annons
Nyheter

Kraftigt BNP-fall i Japan

Ekonomi • Publicerad 8 september 2020
Det är dystert läge för Japans ekonomi.
Det är dystert läge för Japans ekonomi.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Japans ekonomi har det trögare än väntat att återhämta sig, visar BNP-siffror för andra kvartalet. Världens tredje största ekonomi sjönk med 28,1 procent i beräknad årstakt enligt ny reviderad statistik, jämfört med 27,8 procent som en första preliminär beräkning visade.

För andra kvartalet var BNP-fallet 7,9 procent jämfört med föregående kvartal. De nya siffrorna tros sätta ytterligare press på Yoshihide Suga, högst trolig ersättare till landets avgående premiärminister Shinzo Abe, att fortsätta med ekonomiska stimulanser för att få igång landets ekonomi.

Suga har tidigare meddelat att han tänker kandidera till posten som partiledare i Liberaldemokratiska partiet (LDP) och därmed även regeringschef. Valet hålls på måndag nästa vecka.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons