Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för mordbrand i Luleå

Brott • Publicerad 10 juli 2020
Branden startade i en bil och spred sig sedan till en intilliggande villa. Nu åtalas en kvinna för mordbrand. Arkivbild.
Branden startade i en bil och spred sig sedan till en intilliggande villa. Nu åtalas en kvinna för mordbrand. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En kvinna i 50-årsåldern åtalas för mordbrand i Luleå. Kvinnan misstänks för att ha anlagt en brand i ett bostadshus och garage genom att tända eld på en bil, rapporterar flera lokala medier.

Det var i maj som en brand startade i en parkerad bil och spreds vidare till villan. I villan bodde kvinnans före detta pojkvän. Kvinnan själv har hävdat att det rör sig om en olyckshändelse i samband med laddning av bilen och nekar till anklagelserna om mordbrand.

Annons

SVT Nyheter Norrbotten rapporterar att den skadade mannen uppgav i förhör att han hade fått sms av den åtalade som löd: "Träbyggnader och bensin brinner bra tillsammans".

Kvinnan är också åtalad för olaga förföljelse, grov stöld och ringa skadegörelse. I samtliga fallen är det samme man som är målsägande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons