Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för svampjakt på skjutfält

Brott • Publicerad 2 november 2022
Militärens skjutfält är ibland, under pågående övning, skyddsobjekt och annars inte. Arkivbild.
Militärens skjutfält är ibland, under pågående övning, skyddsobjekt och annars inte. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

En medelålders kvinna letade soppar och kantareller inne på Remmene skjutfält i Herrljunga samtidigt som en övning pågick. Nu åtalas hon för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, rapporterar P4 Sjuhärad.

Det var i mitten av september som kvinnan gav sig ut på en svampplockningstur i skogen. Enligt kvinnan var hon trött och missade alla varningsskyltar om att regementet P4 var där för skjutövningar. En skjutledare ertappade kvinnan i området.

Annons

Obehörigt tillträde till skyddsobjekt kan ge böter eller fängelse upp till två år. I kvinnas fall bedömer åklagare brottet som ringa och hon riskerar nu att dömas till böter.

Intrång på militära skyddsobjekt ökar när fler rör sig i skog och mark. Försvarsmakten varnar för att det kan vara livsfarligt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons