GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna knivhöggs i halsen – 14 års fängelse

Brott • Publicerad 25 november 2022
En man döms av Malmö tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Arkivbild.
En man döms av Malmö tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Straffet blir 14 års fängelse för den man som i maj bröt sig in hos en kvinna i Skanör och knivhögg henne i halsen. Mannen, som döms för mordförsök, ska också betala mer än en kvarts miljon kronor i skadestånd till kvinnan.

De hade tidigare haft en relation, som under rättegången beskrivits som turbulent, men gick skilda vägar 2021. De träffades kvällen före mordförsöket och bråk uppstod. Kvinnan begav sig sedan hem, men under natten krossade mannen en altanruta och tog sig in. Hon blev först knivhuggen inomhus, men lyckades ta sig ut. Mannen gav sig sedan på henne ytterligare en gång.

Tack vare en tillskyndande granne kunde hon föras till sjukhus. Malmö tingsrätt, som beskriver brottet som hänsynslöst, konstaterar att det finns skäl att anta att hon inte hade överlevt om inte grannar kommit till undsättning. Mannen har uppgett att han inte minns vad som hände den natten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.