Annons
Nyheter

Lärare skrämde barn – förlorar legitimation

Utbildning • Publicerad 1 juli 2020
En lärare förlorar sin lärarlegitimation efter att ha varit nedtryckande mot elever i flera år. Arkivbild.
En lärare förlorar sin lärarlegitimation efter att ha varit nedtryckande mot elever i flera år. Arkivbild.Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix/TT

En lärare som under flera år skrämt och skrikit på barn på olika skolor i Skåne förlorar sin lärarlegitimation, rapporterar SVT Helsingborg. Enligt en utredning som Skolinspektionen gjort har det uppstått problem på de flesta skolor där läraren arbetat de senaste tio åren då hon varit hård, nedtryckande och otrevlig mot barn.

Lärarnas ansvarsnämnd anser att läraren brustit grovt i sitt yrkesutövande. Hennes lärarlegitimation är en av 20 legitimationer som återkallats sedan 2012, enligt SVT.

Både kollegor och elevers anhöriga ska genom anmälningar ha framfört klagomål på läraren till Skolinspektionen. Hon ska ha omplacerats flera gånger till andra skolor och fått stöd i klassrummet, utan att förändra sitt beteende. Läraren anser i sin tur att kollegor talat illa om henne och hon har inte förstått vad hon gjort för fel eller vad hon kan förändra i sitt beteende.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons