Annons
Nyheter

Larm om knark och prostitution på kyrkogårdar

Brott (TT) • Publicerad 6 januari 2020
Kyrkor i Malmö vill ha hjälp av polis och politiker att komma till rätta med kriminalitet på kyrkogårdarna. Arkivbild.
Kyrkor i Malmö vill ha hjälp av polis och politiker att komma till rätta med kriminalitet på kyrkogårdarna. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Svenska kyrkan i Malmö har fått stora problem med kriminalitet och prostitution på kyrkogårdarna i staden. Nu kallar man till möte med polis och politiker för att få bukt med problemen.

– Det är droghandel och prostitution och det kan förekomma psykiskt sjuka människor vid gravsättningar. Det är ingen trygg arbetsplats på så sätt, säger Anna Jeppsson, kyrkogårdsmästare vid Östra kyrkogården i Malmö, till P4 Malmöhus.

Annons

Enligt Svenska kyrkan förekommer droghandel och prostitution på kyrkogårdar i flera andra storstäder i landet. I Malmö är S:t Pauli kyrkogårdar värst drabbade och nu kallar Anna Jeppsson och hennes kollega vid S:t Pauli polis och politiker till ett möte i januari för att få stopp på problemen.

– Vi vill ju att de ska veta att det händer även hos oss och omfattningen av det, säger Anna Jeppsson till P4.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons