Annons
Nyheter

Libanons talman motsätter sig ny regering

Libanon • Publicerad 13 september 2020
Nabih Berri, talman i det libanesiska parlamentet, gillar inte hur landets nya regering är tänkt att formas. Arkivbild.
Nabih Berri, talman i det libanesiska parlamentet, gillar inte hur landets nya regering är tänkt att formas. Arkivbild.Foto: Hadi Mizban/AP/TT

Nabih Berri, talman i det libanesiska parlamentet, motsätter sig sättet på vilket den nya regeringen är tänkt att bildas, säger hans stab i ett uttalande.

I slutet av förra månaden utsågs Libanons ambassadör i Tyskland, Mustafa Adib, till ny regeringsbildare i det krisdrabbade landet.

Annons

Den förra regeringen, som fortsätter att styra under en övergångsperiod, avgick den 10 augusti efter den enorma explosionen i huvudstaden Beiruts hamn i början av augusti.

Berri, som representerar den shiamuslimska Amal-rörelsen, meddelar att han inte kommer att ställa sig bakom den regering som bildas med nuvarande metoder, bland annat då man inte i en tillfredställande utsträckning konsulterat Amal-rörelsen.

Den politiska splittringen i Libanon har alltid varit stor och styrelseskicket bygger på en balans mellan landets största religiösa grupper: sunnimuslimer, shiamuslimer, kristna och druser.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons