GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

LO kritiserar kapad jobbutbildning

Ekonomi • Publicerad 24 november 2021
LO:s ordförande Susanna Gideonsson. Arkivbild.
LO:s ordförande Susanna Gideonsson. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Oppositionen drar ner stödet till arbetsmarknadsutbildning i den budget som nu gått igenom.

– Det får jag inte ihop. Arbetsgivare och näringslivet skriker efter utbildad arbetskraft samtidigt som vi har en hög arbetslöshet. Att då inte utbilda arbetskraften, där förstår vi inte hur de tänker, säger en kritisk LO-ordförande Susanna Gideonsson.

En annan del som hon lyfter fram med M-KD-SD-budgeten är de olika skatterna som blir effekten av oppositionens politik. De som har blivit långtidssjukskrivna av covid, som kanske har jobbat i frontlinjen mot pandemin, får nu de betala högre skatt än andra, konstaterar hon.

– Det är så oerhört hånfullt, säger Gideonsson.

Så där jättestora är emellertid inte skillnaderna mellan de olika budgetförslagen. Därför tycker S-ledaren Magdalena Andersson att hon kan regera på oppositionens budget, något hon får stöd för av LO-ordföranden.

– Till absolut största del så är det regeringens budgetförslag som går igenom. Det är justeringar på en mindre del av budgeten. Utifrån det tycker jag att hon tänker helt rätt, säger Gideonsson och tillägger:

– Summa summarum: det som är bra med den här M-KD-SD-budgeten är att de satsar på att bygga laddstolpar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.