Annons
Nyheter

LO utreder u-sväng i lasfrågan

Ekonomi • Publicerad 18 januari 2021
LO har fått i uppdrag att utreda om Kommunal och IF Metall har brutit mot stadgarna när de utan att informera gjorde en kovändning i lasfrågan. Arkivbild
LO har fått i uppdrag att utreda om Kommunal och IF Metall har brutit mot stadgarna när de utan att informera gjorde en kovändning i lasfrågan. ArkivbildFoto: JACK MIKRUT Scanpix/TT

LO utreder om fackförbunden Kommunal och IF Metall bröt mot LO-stadgarna då de anslöt sig till lasuppgörelsen med Svenskt Näringsliv, rapporterar tidningen Arbetet.

Förbunden är enligt LO:s stadgar skyldiga att inhämta LO-styrelsens yttrande i principiella frågor eller frågor av stor praktisk betydelse.

Annons

– Gör man saker som påverkar övriga LO-förbund, så ska man prata om det först, säger en anonym källa i ledande befattning i ett av LO-förbunden till tidningen.

Resultatet av utredningen ska överlämnas till LO:s styrelse.

Vid sidan av utredningen av det misstänkta stadgebrottet har LO-styrelsen fattat beslut om en utvärdering av hur LO hanterat frågan om anställningstryggheten sedan 2017.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons