Annons
Nyheter

Lööf om LAS-förändringar: Vi har tagit i hand

Den omdiskuterade utredningen om förändringar i lagen om anställningsskydd kommer att genomföras i dess nuvarande form – om inte fack och arbetsgivare kommer överens. Det hävdar Centerpartiets partiledare Annie Lööf i .
Politik • Publicerad 7 september 2020
Annie Lööf hävdar att regeringen måste gå vidare med utredningen om förändringar i lagen om anställningsskydd i dess nuvarande form om inte parterna kommer överens.
Annie Lööf hävdar att regeringen måste gå vidare med utredningen om förändringar i lagen om anställningsskydd i dess nuvarande form om inte parterna kommer överens.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det är en bra utredning. Jag tycker att utredaren har följt utredardirektiven och är det så att parterna inte kommer överens då har jag och Stefan Löfven (S) kommit överens om att utredningen ska genomföras, säger Lööf i programmet.

– De sitter nu och förhandlar. De har ett par veckor kvar, det är ett känsligt läge, fortsätter hon.

Annons

Lööf beskriver hur hon efter valet 2018 förhandlade med Stefan Löfven och tog i hand om en rad politiska punkter, varav en var arbetsrätten. Enligt Lööf behöver Sverige en arbetsmarknad med "mer flexibilitet" som passar ett modernt Sverige.

Samtidigt har utredningen väckt kritik från både fackförbund och regeringshåll. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) menade i somras att utredaren misslyckats med att lägga förslag som innebär att maktbalansen mellan fack och arbetsgivare upprätthålls.

Liberalernas ledare Nyamko Sabuni beskriver arbetsrätten som en fråga som kan göra att partiet lämnar samarbetet med regeringen. Hon vill likt Annie Lööf att utredningens förslag blir verklighet om inte parterna kommer överens.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons