Pizzeriabrand i Luleå under kontroll

Den brand som på lördagskvällen härjade i industriområdet Storheden i Luleå är under kontroll. Räddningstjänsten är kvar på plats under natten för bevakning.
Brand • Publicerad 8 september 2019
En brand härjade i en fastighet på ett industriområde i Luleå. Arkivbild.
En brand härjade i en fastighet på ett industriområde i Luleå. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Taket rasade in på byggnaden som brann och då blev det mycket lugnare. Då kunde vi börja dra tillbaka folk, säger Conny Qvarfordt, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT.

– Det kommer vara kvar några personer och två tankbilar på plats hela natten för kontroll och eftersläckning.

Inga människor har skadats, och det var aldrig någon fara att branden skulle sprida sig till något bostadshus eller utgöra fara för allmänheten. Det finns alltså heller ingen risk att branden ska sprida sig under natten.

– Nej, då är det bara att blöta på, det ska inte vara någon fara, säger Conny Qvarfordt.

Branden startade i en pizzeria vid 20-tiden på kvällen och spred sig till en verkstad i samma byggnad. En kraftig rökutvecklig kom från branden och ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades – alla som befann sig i området uppmanades att stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Några minuter efter midnatt meddelade SOS Alarm att den faran var över.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.