Annons

Mal och kompetensbrist – Ivo sågar barnboende

Samhälle • Publicerad 10 februari 2020
Inspektionen för vård och omsorg kritiserar ett LSS-boende för barn i Trelleborgs kommun. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg kritiserar ett LSS-boende för barn i Trelleborgs kommun. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Efter fynd av skadedjur och bristande kompetens hos både föreståndare och personal riktar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) nu skarp kritik mot ett LSS-boende för barn i Trelleborgs kommun. Nu måste kommunens socialnämnd redovisa för hur bristerna ska rättas till, rapporterar P4 Malmöhus.

Ivo konstaterar att föreståndaren saknar tillräcklig kompetens för att leda boendet. Dessutom har hälften av personalen bytts ut – men vilken utbildning de har kunde föreståndaren vid en inspektion inte svara på.

Annons

Vid samma tillfälle hittades skadedjur i form av malar på flera ställen, och ventilationen ansågs också vara bristande. Ivo konstaterar i sin kritik att boendet är alltför likt en institution, eftersom flera rum saknar eller har få möbler, skriver Trelleborgs Allehanda.

Det är inte första gången boendet hamnar i blåsväder. Arbetsmiljöverket hotade efter en tidigare inspektion med att stänga det.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons