Annons

Man anhållen för knivmord i Borås

Brott • Publicerad 20 februari 2020
Efter mordet försvann en misstänkt gärningsman in i ett villaområde.
Efter mordet försvann en misstänkt gärningsman in i ett villaområde.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i 20-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet på en äldre man i Borås. Den avlidne mannen, som var i 70-årsåldern, knivhöggs till döds i närheten av en skola på tisdagen.

– Den anhållne är hemmahörande i Borås och bevisläget ser bra ut för att vara så tidigt i utredningen. Jag förväntar mig att kunna begära honom häktad inom de närmsta dagarna, säger kammaråklagare Martin Svensson till TT.

Annons

Flera högstadieelever, som var på väg hem under lunchrasten, blev vittnen till händelsen. En misstänkt gärningsman sågs gå från platsen efter dådet och polisen har tidigare uppgett man tror sig veta hur mordet gick till.

Det bekräftar också Martin Svensson.

– Ja, jag vill inte gå in på några fler detaljer men bevisningen talar starkt för att det handlar om en gärningsman, säger han.

Enligt uppgifter till Borås Tidning har mannen tidigare vårdats för psykiska problem och ska enligt läkare lida av en allvarlig psykisk störning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons