GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man begärd häktad för våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 30 juli 2021
En man i 60-årsåldern har begärts häktad misstänkt för våldtäkt mot barn i Västerbotten. Arkivbild.
En man i 60-årsåldern har begärts häktad misstänkt för våldtäkt mot barn i Västerbotten. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 60-årsåldern har gripits misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn, skriver Västerbottens-kuriren.

Åklagaren har lämnat in begäran om häktning med den starkare misstankegraden, på sannolika skäl. En förhandling kommer att hållas i Lycksele tingsrätt klockan 13 på fredagen.

Enligt åklagaren rör det sig om fyra fall av misstänkt våldtäkt mot barn. Den första ska ha skett för omkring tre år sedan då offret var 14 år.

Mannen kunde gripas efter att en närstående till offret gjort en polisanmälan. Enligt häktningsframställan som tidningen hänvisar till finns risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.