Annons
Nyheter

Man gömde sig på flygplats – i tre månader

Han var för rädd för coronaviruset för att återvända hem till Kalifornien – så han gömde sig på flygplatsen i Chicago i USA i tre månader. Nu anklagas mannen för olaga intrång och stöld.
USA • Publicerad 18 januari 2021
En man har gripits sedan han gömt sig på flygplatsen O'Hare i Chicago i USA i tre månader. Arkivbild.
En man har gripits sedan han gömt sig på flygplatsen O'Hare i Chicago i USA i tre månader. Arkivbild.Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

En 36-årig man flög in till Chicagos flygplats O’Hare från Los Angeles den 19 oktober. Men han kom inte längre än så – utan påstås ha gömt sig där i tre månader utan att ha blivit upptäckt, skriver Chicago Tribune.

Men i lördags gick två anställda från flygbolaget United Airlines fram till mannen och bad honom att identifiera sig. Han ska då ha visat upp en id-bricka som en flygplatsanställd hade rapporterat saknad den 26 oktober.

Annons

Polisen kopplades in och nu anklagas mannen för olaga intrång och stöld.

Enligt åklagare Kathleen Hagerty har andra passagerare gett mat till mannen, som i sin tur har uppgett att han hittade id-brickan på flygplatsen och var "för rädd för att återvända hem på grund av covid".

Mannen var inte känd av polisen sedan tidigare.

Chicago Department of Aviation, som sköter driften av flygplatsen, skriver i ett uttalande att mannen inte bedöms ha utgjort en säkerhetsrisk för flygplatsen eller resenärerna, men att händelsen nu kommer att utredas noga.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons